15% Introductie korting op vloeibare Algenolie. Shop nu!

Koken & bakken

Ben je gek op koken en/of bakken en gebruik je hier graag gezonde ingrediënten voor? In ons assortiment vind je een ruim aanbod aan kook- en bakproducten waarmee je lekkere én gezonde gerechten op tafel zet! Kies uit glutenvrije melen zoals rijstmeel of amandelmeel, edelgistvlokken, cacaopoeder, ghee en meer.

Je gekozen filters:
  1. Vrij van
    Schaaldier
  2. Vrij van
    Weekdieren
  3. Productkenmerk
    Biologisch
Filteren
Pagina

21-23 van 23 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Biologische Cacao Nibs
    Biologische Cacao Nibs
    Vanaf € 7,95
  2. Biologische Rauwe Cacaobonen
    Biologische Rauwe Cacaobonen
  3. Biologisch Tijgernoot Meel - 350 g
    Biologisch Tijgernoot Meel - 350 g
    € 8,95
Pagina

21-23 van 23 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Koken & bakken

Hoe kook ik gezond? 

Een gezonde maaltijd bestaat uit de juiste verhouding tussen koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten en voldoende vitamines en mineralen. Maar wie bakt in roomboter en bijvoorbeeld sauzen of kaas gebruikt om gerechten op smaak te brengen, krijgt alsnog veel ongezonde vetten en suikers binnen.  
Gezond koken begint bij de juiste ingrediënten. Kies altijd voor verse, onbewerkte ingrediënten en vermijd onbewerkt eten zoveel mogelijk. Ook het zelf bereiden van een maaltijd is altijd beter dan een voor geprepareerde maaltijd. Een gezondere manier van koken is door te stomen of gerechten in een oven te bakken, zo behoud je meer voedingstoffen.  

Om echt gezond te koken, kan je kiezen voor alternatieve smaakmakers zoals edelgistvlokken of kokos. Ook voor het bakken zijn er veel gezonde alternatieve, zoals amandelmeel, ghee, wijnsteenbakpoeder en nog veel meer. Veel van onze gezonde kookproducten passen in een plantaardig dieet. 

 

Hoe bak ik gezond?

Bakken is erg leuk en lekker, maar vaak bevatten baksels veel suiker, boter en andere niet zo gezonde ingrediënten. Gelukkig kunnen producten als suiker, bloem, zout of bakpoeder eenvoudig worden vervangen door voedzamere ingrediënten zonder dat het ten koste gaat van de smaak. Kies bijvoorbeeld voor biologische cacao nibs of cacaopoeder, kokos of gebruik noten in je baksels. 

 

Bakken met kokosolie

Kokosolie is een goede vervanger van boter of olie. Kokosolie bestaat voornamelijk uit verzadigde vetten en MCT’s. Daarnaast heeft kokosolie een hoog rookpunt en verliest geen voedingsstoffen bij verhitting. De olie laat een lichte smaak achter aan gerechten en kan bakproducten een smeuïge textuur geven. Kokosolie kan in principe net zoals boter worden gebruikt.  

 

Koken met edelgistvlokken

Edelgistvlokken worden ook wel voedingsgist genoemd. Het zijn vlokken die gemaakt zijn van inactieve gist. Edelgistvlokken hebben een krachtige smaak en worden vaak gebruikt als kaasvervanger. Zo kan je edelgist in de keuken gebruiken voor pasta's, salades, popcorn of mengen met sauzen en dressings.  

 

Bakken met psylliumvezels

Psylliumvezels zijn afkomstig van de zaden van de plantsoort, Plantago ovata. Deze vezels zijn oplosbaar in water en worden vaak gebruikt als voedingssupplement. Psyllium kan je makkelijk gebruiken in verschillende gerechten. Zo kan je er broodjes mee bakken, het door smoothies of smoothiebowls mengen. Of probeer het ook eens door je pannenkoeken mix. Bekijk de blog voor leuke recepten met psyllium.  

 

Gezonde kook- en bakproducten kopen?

Wil jij lekkere én gezonde maaltijden op tafel zetten? Gebruik dan de kook- en bakproducten van Mattisson. In ons assortiment vind je onder andere ghee, kokosolie, diverse glutenvrije melen en bindmiddelen, edelgistvlokken, psylliumvezels, baking soda en cacaoproducten