15% Introductie korting op vloeibare Algenolie. Shop nu!

Ghee

Ghee

Ghee is een gezond en veelzijdig kookvet dat oorspronkelijk uit India komt en steeds populairder wordt in de moderne keuken. Met essentiële voedingsmiddelen en een hoog rookpunt is ghee ideaal voor liefhebbers van gezond koken en bakken! Ontdek de biologische ghee van Mattisson. 

Je gekozen filters:
  1. Vrij van
    Mosterd
  2. Vrij van
    Lupine
  3. Vrij van
    Noten
  4. Vrij van
    Weekdieren
  5. Vrij van
    Soja
  6. Inhoud g
    250 - 499 g
  7. Inhoud g
    0 - 99 g
Filteren

1 product

Van hoog naar laag sorteren
  1. Biologische Ghee - Geklaarde boter
    Biologische Ghee - Geklaarde boter
    Vanaf € 13,95

1 product

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Ghee

Ghee is een gezond en veelzijdig kookvet dat oorspronkelijk uit India komt en steeds populairder wordt in de moderne keuken. Met essentiële voedingsmiddelen en een hoog rookpunt is ghee ideaal voor liefhebbers van gezond koken en bakken! Ontdek de biologische ghee van Mattisson.

 

Wat is ghee?

Ghee is een soort geklaarde boter die zijn oorsprong vindt in het oude India en veel wordt gebruikt in de Aziatische en Indische keuken. Mattisson Ghee is gemaakt van echte Hollandse boter, afkomstig van biologisch gehouden koeien die grasgevoerd zijn. In tegenstelling tot de traditionele Ghee uit India, heeft Mattisson Ghee een neutrale, milde smaak.

 

Hoe wordt ghee gemaakt?

Ghee wordt gemaakt door boter te verhitten en te laten sudderen, waardoor de melkbestanddelen en het water van het vet worden gescheiden. De boter wordt verhit totdat de melkbestanddelen karamelliseren en zich op de bodem afzetten, terwijl het water verdampt. De overgebleven goudgele vloeistof wordt vervolgens gezeefd om de vaste stoffen te verwijderen, waardoor pure ghee overblijft.

 

Hoe gebruik je ghee?

Ghee is een geklaarde boter en kan gebruikt worden als een boter voor bakken en braden. Het heeft een hoog rookpunt en is daarom ideaal voor in de keuken. Ghee kan ook worden gebruikt bij het frituren. Tot slot kun je ghee ook toevoegen aan je sauzen en stoofschotels.  

 

Is ghee gezond?

Ghee kan gezond zijn, wanneer het met kleine mate wordt geconsumeerd. Het is rijk aan verzadigde vetten en bevat in vet oplosbare vitaminen, zoals vitamine A, D, E en K. Daarnaast bevat de geklaarde boter essentiële vetzuren, zoals omega-3 en omega-9. Al deze voedingstoffen dragen op hun eigen manier bij aan de algehele gezondheid van het lichaam.  

 

Hoeveel ghee per dag?

Er is geen specifieke aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor ghee, maar net als bij andere vetten is het van belang om ghee met mate te consumeren. Zo wordt er aangeraden om 1 tot 2 eetlepels per dag te consumeren. Wil je meer op je vet- en calorie inname letten, dan is 1 eetlepel beter.  

 

Ghee kopen?

Ben je opzoek naar biologische ghee van hoge kwaliteit om mee te koken en/of bakken? Best geklaarde boter van gras gevoerde koeien voordelig online bij Mattisson in de variant 300 gram of 500 gram.