Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Chlorofyl. Klik hier.
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Chlorofyl. Klik hier.
Bottenbouillon, oftewel Bone Broth, wordt verkregen door de vlezige botten van dieren gedurende een langere periode (30 tot maar liefst 72 uur) langzaam te koken. De voedingsstoffen uit de botten trekken in de kookvloeistof en hierdoor ontstaat een voedende bouillon met eiwitten (collageen). Deze kant-en-klare drinkbouillon is getrokken uit de kippenkarkas. Aan de bouillon zijn verschillende kruiden als citroengras, chilipeper, tijm en laurier toegevoegd.
De bouillon is te gebruiken als voedzame basis voor soepen, sauzen, jus of als lekkere drinkbouillon en is volledig vrij van smaakversterkers of conserveringsmiddelen. Voeg de broth naar smaak toe aan je gerecht.
Tip: gebruik deze broth als gezonde basis voor een heerlijke tom kha kai soep!
Deze chicken bone broth is verder ingekookt dan normale bouillon en daarom spreken we niet van bouillon maar van een fond. Een fond bevat meer gelatine en is daarom een stuk dikker dan bouillon. Daarnaast is een fond donkerder van kleur en wat voller van smaak dan normale bottenbouillon. Om deze bone broth te gebruiken als bouillon voeg je er water aan toe.
Soepen en stoofschotels: Je kunt bone broth gebruiken als basis voor voedzame soepen en stoofschotels. Het voegt voedingsstoffen en een rijke textuur toe aan gerechten. Gebruik bone broth bijvoorbeeld in kippensoep, groentesoep, chili of goulash.
Rijst en granen: Gebruik bone broth in plaats van gewoon water bij het koken van rijst, quinoa, bulgur of andere granen. Hierdoor krijgen de granen extra voedingsstoffen.
Sauzen en jus: Geef extra smaak aan je gerechten door bone broth toe te voegen aan sauzen en jus. Gebruik het in pastasauzen, stoofvlees sauzen, jus voor gebraad en zelfgemaakte gravy voor een rijke, diepe smaak.
Een fond is eigenlijk hetzelfde als een bouillon, maar dan sterk gereduceerd. Door de bouillon verder in te laten koken ontstaat een fond die dikker (meer gelatine), donkerder van kleur en voller van smaak is.
Koel en donker bewaren. Na openen 3 dagen houdbaar in de koelkast
(max.7°C).
Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
ingrediënten | Bouillon getrokken uit kippenbotten* (water), Ui*, Wortel*, Citroengras*, Sojasaus* (water, Sojabonen*, Tarwe* (Gluten), zout, alcohol*), Selderij*, Prei*, Knoflook*, Rode Chilipeper*, Tijm*, Laurier*, Kruidnagel*. *Biologisch. |
---|---|
voedingswaarde per | 100 ml |
energie | 62 kJ 15 kcal |
vet | <0,26 g |
vet waarvan verzadigd | <0,2 g |
koolhydraten | 7 g |
waarvan suikers | <0,7 g |
eiwitten | 2,46 g |
vezels | <1,0 g |
zout | 0,978 g |
collageen | 1,12 g |
inhoud | 240 ml |
---|---|
Productkenmerk | Biologisch |
EAN-code | 8720959400981 |
SKU | MT3037 |
land van herkomst | België |
allergenen | Selderij, Soja, Gluten |
Kan sporen bevatten van | Melk, Gluten, Tarwe, Vis en Schaaldieren, Sulfiet |