Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Chlorofyl. Klik hier.

Biologische Botten Bouillon Gevogelte - Bone Broth Poultry - 240ml

Biologische Botten Bouillon Gevogelte - Bone Broth Poultry - 240ml

Voeg toe aan verlanglijst
€ 6,95
  • Kant-en-klare drinkbouillon
  • Voedzame basis voor sauzen en soepen
  • 100% natuurlijk & biologisch

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Op werkdagen voor 14:30 besteld, volgende dag geleverd
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk
  • Heb je een vraag? Chat met ons!

Beschrijving

Biologische botten bouillon

Bottenbouillon, oftewel Bone Broth, verkrijg je door de vlezige botten van dieren gedurende een langere periode langzaam te koken. De voedingsstoffen uit de botten trekken in de kookvloeistof en hierdoor ontstaat een voedende bouillon met eiwitten (collageen). Deze kant-en-klare drinkbouillon is getrokken uit de kippenkarkas. Bone Broth wordt veel gebruikt als voedzame basis voor soepen, sauzen en jus.

Fond

Deze bone broth is verder ingekookt dan normale bouillon en daarom spreken we van een fond. Een fond is dikker omdat het meer gelatine bevat, donkerder van kleur en voller van smaak dan gewone bottenbouillon. Om het te gebruiken als bouillon hoeft er enkel water aan de fond te worden toegevoegd.

Broffee

Bone broth wordt naast bouillonbasis ook steeds vaker gebruikt als gezondheidsdrank. Zo kun je het bijvoorbeeld toevoegen aan je koffie om er een energierijke ‘broffee’ van te maken. De combinatie van cafeïne en collageen verandert je koffie in een superfood.

Enkele populaire toepassingen van Bone Broth 

Soepen en stoofschotels: Je kunt bone broth gebruiken als basis voor voedzame soepen en stoofschotels. Het voegt voedingsstoffen en een rijke textuur toe aan gerechten. Gebruik bone broth bijvoorbeeld in kippensoep, groentesoep, chili of goulash. 
Rijst en granen: Gebruik bone broth in plaats van gewoon water bij het koken van rijst, quinoa, bulgur of andere granen. Hierdoor krijgen de granen extra voedingsstoffen. 
Sauzen en jus: Geef extra smaak aan je gerechten door bone broth toe te voegen aan sauzen en jus. Gebruik het in pastasauzen, stoofvlees sauzen, jus voor gebraad en zelfgemaakte gravy voor een rijke, diepe smaak. 

Wat is het verschil tussen bottenbouillon en bone broth fond? 

Een fond is eigenlijk hetzelfde als een bouillon, maar dan sterk gereduceerd. Door de bouillon verder in te laten koken ontstaat een fond die dikker (meer gelatine), donkerder van kleur en voller van smaak is. 


Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

Voeg circa 2 eetlepels bone broth toe aan soepen, sauzen of in de koffie.

Koel en donker bewaren. Na openen 3 dagen houdbaar in de koelkast (max.7°C). 

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. 

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenWater, Kippenkarkas*, Uien*, Wortel*, Selderij*, Prei*, Knoflook*, Zeezout, Witte peper*.
voedingswaarde per100 ml
energie94 kJ / 22 kcal
vet0,22 g
vet waarvan verzadigd0,22 g
koolhydraten0,55 g
waarvan suikers0,55 g
eiwitten4,0 g
vezels1,1 g
zout0,39 g

Specificaties

Meer informatie
inhoud240 ml
ProductkenmerkBiologisch
EAN-code8720289191627
SKUMT3034
land van herkomstBelgië
allergenenSelderij
Kan sporen bevatten vanMelk, Soja, Gluten, Noten, Pinda's, Vis en Schaaldieren