Wat wil je weten?

Verpakkingen

Waarom is mijn pot halfleeg?

Op het moment dat een pot machinaal gevuld wordt, moet er aan de bovenkant 1 á 2 centimeter lege ruimte overblijven. Anders kan de machine het poeder niet kwijt in de pot. Dat is dus het bovenste stukje in de pot. 

Daarnaast zijn er veel poeders die bij het verwerken (dus bij het afvullen) erg ‘fluffy’ worden. Dit komt doordat het poeder telkens heen en weer beweegt en er dus lucht tussen het poeder komt. Als de potten eenmaal afgesloten zijn en in de opslag staan, zakt het poeder in. 

Als laatste moeten we rekening houden met het volume van batches: door verschillen in bijvoorbeeld het moment van oogsten, kan er tussen de verschillende batches (partijen) van hetzelfde product ook volume verschil zitten. Met name bij plantaardige proteïnes kan dit wel eens oplopen tot 1 á 2 centimeter per pot. 

Meer weten? Klik hier.

Is het aluminium aan de binnenzijde van de kokers gevaarlijk (i.v.m. zware metalen)?

Nee. Het dunne laagje aan de binnenkant van de kartonnen kokers is eenzelfde laagje als in drankenkartons van sap of zuivel. Het is juist toegevoegd om het product te beschermen tegen stoffen van buitenaf, zoals de inkt die op het karton zit. Op verpakkingen worden speciale migratietesten gedaan, zodat er gecontroleerd wordt of de verpakking geschikt is voor het product. Hierdoor weten we zeker dat de verpakking niet ‘afgeeft’ aan het product.