Valentijnsdag komt er weer aan, een dag waar we de liefde vieren. En hoe kan je dat nu beter doen dan jouw wederhelft te verrassen met een heerlijk Valentijnsdag recept! In deze blog delen we een heerlijk, gezonde kwarkcake recept met aardbeien poeder.
Wat is kwarkcake?
Kwarkcake is een luchtige, frisse taart die wordt gemaakt op basis van kwark. Kwarkcake kan worden vergeleken met cheesecake, maar is vaak lichter en minder machtig. Kwarkcake kan op twee verschillende manieren worden gemaakt, de no-bake en de gebakken versie. Bij de no-bake variant wordt de taart gemaakt zonder hem af te bakken en vaak opgestijfd met gelatine of plantaardige vervangers. In dit recept maken we een gebakken kwarkcake, maar met een twist van aardbeien poeder.
Aardbeien poeder
Mattisson biologisch aardbeien poeder wordt gemaakt van zorgvuldig geteelde, zoete aardbeien. Door de aardbeien te vriesdrogen en vervolgenste vermalen tot een poeder, blijven alle natuurlijke voedingsstoffen behouden. Het poeder heeft een volle, zoete smaak. Dankzij de intens geconcentreerde smaak is een kleine hoeveelheid al voldoende om je gerechten of drankjes een heerlijke aardbeientwist te geven. Tot slot bevat het aardbeienpoeder geen toegevoegde suikers.
Aardbeien kwarkcake
Wil je Valentijnsdag dit jaar echt bijzonder maken? We hebben een gezonde en prachtige roze kwarkcake voor je bedacht. Dankzij de zorgvuldige keuze van ingrediënten is het niet alleen een verantwoorde traktatie, maar ook een echte eyecatcher door de mooie roze kleur. Het perfecte toetje of tussendoortje om indruk te maken! Ga snel aan de slag en verras je geliefde.
Ingrediënten:
- 250 gram magere kwark
- 4 eieren
- 100 gram ongezouten roomboter
- 1 tl vanille extract
- 250 gram amandelmeel
- 25 gram eiwitpoeder
- 65 gram erythritol
- 2 tl wijnsteenpoeder
- 2 el aardbeienpoeder
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 165 graden (heteluchtoven).
- Meng in een grote kom de kwark, eieren, roomboter en vanille-extract. Klop het geheel luchtig en zorg ervoor dat het mengsel klontvrij is.
- In een aparte kom meng je het amandelmeel, erythritol, eiwitpoeder en wijnsteenbakpoeder.
- Voeg dit droge mengsel toe aan het eimengsel, gevolgd door het aardbeienpoeder. Meng alles goed door tot je een glad beslag hebt.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag erin.
- Bak de cake 60 minuten in de voorverwarmde oven en laat hem daarna afkoelen.
- Serveer de cake eventueel met een handjevol rood fruit en een beetje slagroom voor de perfecte finishing touch!
Tip: Maak een aardbeienswirl in je cake! Meng de helft van het cakebeslag met aardbeienpoeder en laat de andere helft naturel. Giet om en om in de cakevorm en roer voorzichtig door elkaar voor een speelse en kleurrijke swirl.