Mushroom latte, mijn ideale 'kickstarter' van de dag

Mushroom latte, mijn ideale 'kickstarter' van de dag

Koffie als ochtendritueel

Koffie direct bij het opstaan is een voor veel mensen standaard ochtendritueel. De cafeïne geeft mensen een ‘boost’ en zonder kunnen velen hun dag niet starten.

Maar juist in de ochtend is je cortisolniveau hoger van nature. Koffie voelt dan misschien goed (is vaak ook een gewoonte) om op te starten, maar werkt dan juist stukken minder fijn voor je lijf, doordat je bijnieren door de cafeïne nóg meer cortisol gaan aanmaken. Bovendien geeft koffie slechts een tijdelijke, ogenschijnlijke energieboost en jaagt je systeem op, althans bij mij wel.

Mushroom latte als alternatief

Persoonlijk vind ik dat dus juist een stressvol gevoel aan het begin van de dag. Ik drink in plaats van koffie daarom graag de Biologische Mushroom Latte van Mattisson. Deze heerlijke warme drank bevat naast Cacao en Ceylon Kaneel ook  extracten van Reishi- en Cordyceps paddenstoelen.

Deze drank is niet alleen heel erg lekker, maar ondersteunt tevens mijn gezondheid. Het helpt me om er beter mee om te kunnen gaan wanneer ik me soms in wat meer stressvolle situaties bevind.

Wat ik bovendien heel prettig vind is de rijke smaak van de pure Cacao in combinatie met verfijnde Ceylon Kaneel. De Cacao bevat veel magnesium, wat het energieniveau ondersteunt en goed is voor de gemoedstoestand. Beter kan ik mijn dag toch niet starten? 


Hoe maak ik mijn Mushroom latte?

De biologische Mushroom latte van Mattisson bestaat uit Reishi, Cordyceps, Cacao en Ceylon kaneel. 

Zo maak je het:

Los per beker 2 theelepels (6 gram) van het poeder op in een klein beetje warm water of (plantaardige) melk en roer goed door totdat het volledig is opgelost. Voeg daarna de resterende warme vloeistof toe en blijf roeren tot je een gladde drank hebt. Voor een extra romige latte kun je het mengsel ook in een blender doen en kort mixen tot het schuimig is. Indien gewenst kun je een zoetstof naar keuze toevoegen, zoals honing, kokossiroop of kokosbloesemsuiker, om de smaak naar jouw voorkeur aan te passen.

Geniet van je heerlijk romige en verwarmende latte!


De kracht van paddenstoelen

De paddenstoelen Reishi en Cordyceps worden ook wel adaptogenen genoemd. Adaptogenen zijn kruiden die al eeuwenlang een belangrijke rol spelen in zowel de Chinese geneeskunde als de Ayurveda. Tegenwoordig winnen ze ook in het Westen aan populariteit, omdat steeds meer mensen de voordelen voor lichaam en geest ontdekken. Andere adaptogenen zijn Chaga, Lion's Mane, Ashwagandha en Maca.

Meer weten over adaptgenen? Klik hier!

 

Mirna van Donselaar

De Mushroom latte is één van de facvoriete Mattisson producten van onze ambassadeur Mirna. Toen Mirna bijna 10 jaar geleden de diagnose lymfeklierkanker kreeg, begon ze zich te verdiepen in Holistische Leefstijl Geneeskunde. Mede dankzij de producten van Mattisson voelt ze zich weer fit, vitaal en weerbaar. Lees hier het verhaal van Mirna en ontek welke producten zij nog meer gebruikt.