Maak zelf een 100% natuurlijke booster voor je immuunsysteem

Maak zelf een 100% natuurlijke booster voor je immuunsysteem

Zodra de ‘R’ weer in de maand zit maak ik mijn krachtige, maar vooral 100% natuurlijke booster om de weerstand te helpen ondersteunen. Als je eenmaal toch wat snotterig bent of je niet helemaal fit voelt, is het met dit drankje vaak ook zo weer over.

Er zijn meerdere varianten op dit recept online, die alleen het extract (als een soort tonicum) gebruiken na weken van wachten, maar ik ben meer van de pure kracht van de verse ingrediënten.

 

Wat heb je ervoor nodig?

  • 3 tot 4 flinke stukken verse gemberwortel
  • 6 stukken verse kurkuma wortel (of anders 4 eetlepels Mattisson biologische Geelwortel Poeder)
  • Drie grote uien
  • 5 á 8 tenen knoflook
  • 5 rode pepers
  • Mattisson Biologische Apple Cider Vinegar

 

Hoe maak je het?

Snijd alle ingrediënten in stukken en voeg deze samen met wat water in een keukenmachine of Nutribullet. Laat ze vermalen tot een gladde kruidenpasta. Pas wel op voor je ogen, want deze is heel geconcentreerd, enorm scherp en heet.

Verdeel de kruidenpasta over een aantal potten waarbij je pot ca. half vult met de pasta en voor de andere helft met 2/3 appelazijn en 1/3 water. Goed schudden en door de Appelazijn blijft het mengsel weken tot maanden goed. Het best bewaar je het in de koelkast.

 

Hoe gebruik je het?

Neem twee keer per dag 1-2 eetlepels van dit mengsel opgelost als een soort warme bouillon in een glas heet water en drink dit met kleine slokjes. Je zult wel kruidig ruiken qua adem en de pittige smaak is misschien even wennen, maar voor je weerstand is het een ware helpende weldaad!

 

Mirna van Donselaar

Apple Cider Vinegar behoort tot de favoriete Mattisson producten van onze ambassadeur Mirna. Toen Mirna bijna 10 jaar geleden de diagnose lymfeklierkanker kreeg, begon ze zich te verdiepen in Holistische Leefstijl Geneeskunde. Mede dankzij de producten van Mattisson voelt ze zich weer fit, vitaal en weerbaar. Lees hier het verhaal van Mirna en ontek welke producten zij nog meer gebruikt.