Liposomaal vitamine C & MSM poeder: Mijn ideale combinatie voor de huid, het immuunsysteem en voor soepel bewegen

Liposomaal vitamine C & MSM poeder: Mijn ideale combinatie voor de huid, het immuunsysteem en voor soepel bewegen

Al sinds een langere periode gebruik ik een combinatie van Mattisson Liposomaal Vitamine C 1000 mg en MSM Poeder. Beide producten hebben op zichzelf staand veel positieve eigenschappen voor mijn lichaam. Ik merk echter dat het gecombineerd gebruik deze eigenschappen nóg meer versterkt.

Inmiddels weet vrijwel iedereen wel dat vitamine C een positieve invloed heeft op het immuunsysteem. Deze belangrijke in water oplosbare vitamine heeft echter nog veel meer functies. Het is o.a. een krachtige antioxidant die je natuurlijke afweersysteem ondersteunt én activeert. Ook helpt het mij bij vermoeidheid en heeft het een positieve invloed op de werking van mijn zenuwstelsel. Dat zijn slechts enkele van de redenen dat ik iedere dag extra vitamine C gebruik. Veel vitamine C supplementen zijn heel zuur en mede daardoor lastiger te slikken. Daarom vind ik de Liposomaal Vitamine C van Mattisson zo ideaal.


Een handige vloeibare vorm van Vitamine C

Liposomaal Vitamine C van Mattisson is een handige vloeibare vorm van vitamine C. Deze bevat zogeheten liposomen. Dit zijn heel kleine bolletjes met een holle binnenkant en daarin zit de vitamine C. De buitenkant is gemaakt van zogeheten fosfolipiden. Deze beschermen de vitamine C binnenin tegen de aantasting van je maagzuur en leverenzymen. Ze zorgen ook voor een hoge biologische beschikbaarheid, wat betekent dat je lichaam deze vorm van vitamine C dus heel goed kan opnemen.


Eenvoudig in gebruik

Het gebruik is snel en eenvoudig. Even goed de fles schudden en dan één keer per dag één theelepeltje innemen. De vloeistof heeft een natuurlijke citrussmaak en je kunt deze zo puur innemen of desgewenst mengen met wat water of vruchtensap.

 

MSM, ook zo’n belangrijke bouwsteen voor je lichaam

Ik combineer de Liposomaal Vitamine C heel graag met MSM Poeder. MSM is de afkorting voor MethylSulfonylMethaan. Dit is een in water oplosbare, organische vorm van zwavel die voorkomt in werkelijk alles dat leeft op aarde. Zwavel is een heel belangrijke bouwsteen voor het lichaam. Er zijn voedingsmiddelen die van nature zwavel bevatten, maar vaak gaat door het koken of bakken veel van deze natuurlijk zwavel verloren. Daardoor krijgen we het vaak niet voldoende binnen. Naarmate we ouder worden vermindert ook de hoeveelheid MSM die je van nature in je lichaam hebt. Dat kun je merken aan o.a. je gewrichten, kraakbeen, collageen, huid en bindweefsels.


Wat doet MSM?

MSM is een onderdeel van bijna alle eiwitten in ons lichaam en het is daarom onmisbaar voor het bindweefsel, collageen en kraakbeen in ons lichaam. Het helpt mij onder andere om soepel te kunnen bewegen door het behoud van soepele gewrichten. Maar juist de combinatie met de Liposomaal Vitamine C doet voor mij nog meer.


Goed voor mijn huid en bindweefsels

Ik meng de Liposomaal Vitamine C dagelijks in een glas water en doe daar een ruime theelepel MSM poeder bij. Dit duo helpt me naast alle afzonderlijke eigenschappen die beide producten hebben, ook uitzonderlijk goed voor het bindweefsel in mijn huid en ik merk dat het ook mijn nagels versterkt. Zo heb ik dus nóg meer profijt van deze fijne supplementen!

 

Mirna van Donselaar

Liposomaal vitamine C en MSM poeder zijn twee van de facvoriete Mattisson producten van onze ambassadeur Mirna. Toen Mirna bijna 10 jaar geleden de diagnose lymfeklierkanker kreeg, begon ze zich te verdiepen in Holistische Leefstijl Geneeskunde. Mede dankzij de producten van Mattisson voelt ze zich weer fit, vitaal en weerbaar. Lees hier het verhaal van Mirna en ontdek welke producten zij nog meer gebruikt.