Hoe kan een positieve mindset jouw gezondheid verbeteren?

Hoe kan een positieve mindset jouw gezondheid verbeteren?

Ben jij iemand van een glas half vol of het glas half leeg? Misschien wel beide, afhankelijk van de situatie? Of ben je je eigenlijk wel bewust van hoe jij tegen het de wereld, het leven aankijkt?

 

Met jouw gedachten creëer jij jouw leven

Wat gezonde voeding doet voor je lijf, zo dragen positieve gedachten bij aan een gezonde geest. En uiteraard ook andersom, gezonde voeding draagt bij aan een gezonde geest en positieve gedachten aan een gezond lichaam. En nog veel meer dan dat. Een positieve mindset (en houding) werkt als een magneet en katalysator om onder andere meer vreugde en harmonie aan te trekken in je leven. Het maakt het onmogelijke mogelijk en ondersteunt je in het verwezenlijken van je grootste dromen. 

 

Uitgaan van vertrouwen en geloven in jezelf

Dit vergt iets anders dan een controlerende mind, namelijk een vertrouwen in jezelf en in het goede. Vaak niet het makkelijkste om te doen in een wereld waar er veel ellende en negativiteit aanwezig is. Van groot belang dus om je aandacht naar binnen te keren, naar jezelf. Dat wil niet zeggen dat je niet betrokken kunt zijn met de wereld en anderen om je heen. Je maakt echter de meeste impact, door verandering in te zetten bij jezelf. Elk moment, anytime, kosteloos en zonder enige hulpmiddelen ben jij in staat een positieve mindset uit te voeren. Door simpelweg te doen, te oefenen, te ervaren (wat het met je doet) en door te groeien. Elk moment, elke dag kan jij weer bepalen aan de slag te gaan met een positieve mindset.

Focus op hoe jij wilt leven, wat jou blij maakt en meer bewegingsvrijheid geeft! 

 

Geen idee hoe? Volg de stappen hieronder

  • Word je eerst bewust van je mindset. Hou eens een paar dagen bij of je een (toekomstige) situatie, een persoon of een probleem positief benadert of dat je het bij voorbaat al somber in ziet. Wanneer je merkt dat je eigenlijk best wel geneigd bent om veel beren op de weg te zien of in onmogelijkheden te denken, sta dan even stil bij een situatie, probleem of persoon waarbij de negatieve gedachten spelen. Schrijf deze op.

  • Zet vervolgens de negatieve gedachten om in positieve gedachten, waarbij je jezelf verplaatst in het gevoel dat het ook positief is. Je hoofd zal wellicht protesteren en je proberen te overtuigen waarom deze opdracht onzin is of iets dergelijks. Deze gedachten mag je laten wat ze zijn, je hoeft er niet op in te gaan en zeker niet mee in gevecht te gaan. Je kan ze negeren of visueel aan de zijlijn parkeren. Besteed er zo min mogelijk aandacht aan en blijf gefocust op de positieve gedachten. 
  • Neem de positieve gedachten ten aanzien van de situatie, probleem of persoon mee in de dag en herhaal deze gedurende de dag een paar keer voor jezelf. 
  • Oefen elke dag weer door de dag te beginnen met positieve affirmaties of intenties voor de dag.


10 directe (gezondheids)voordelen van een positieve mindset op een rij:

  • Je voelt je direct lichter en vrijer, met meer vertrouwen in de toekomst.
  • Positieve gedachten maken ‘happy hormones’ zoals oxitocine, endorfine, serotonine en dopamine. Dit versterkt vervolgens ook weer het positieve gevoel vanwege de gelukzalige, ontspannende en zelfs pijnstillende werking ervan.
  • Meer ontspanning draagt weer bij aan een betere slaap en vermindert de stresshormonen in het lijf.
  • Een positieve houding heeft direct een positieve invloed op je omgeving, je relaties, je werk en dergelijke. Een glimlach lokt een glimlach uit en een boze of sjagerijnige blik schept afstand.
  • Positieve gedachten zetten een positieve viscieuze cirkel in gang. Denk aan de magneetwerking en kettingreactie van een positieve uitstraling. Alles werkt op elkaar door, weet je nog? Blijf deze positieve beweging stimuleren!
  • Happy thoughts werken als nutriënten, gezonde voeding voor je lichaam. Het voedt lichaam, geest en ziel!
  • Het ondersteunt direct het loslaten van negatieve, vervuilende ballast. Niet alleen een schoner lichaam, ook meer ruimte in je hoofd en dus direct meer energie voor jezelf.
  • Het voedt je zelfvertrouwen en vergroot je succes-ervaringen.
  • Een positieve mindset vermindert klachten, zelfs pijn en ondersteunt in gezonder ouder worden.
  • Het vergroot direct je vitaliteit en levensvreugde. Blijf oefenen en praktiseren dus!!