Gepofte spelt proteïne reep

Gepofte spelt proteïne reep

Waarom proteïne eten?

Proteïne, ook wel eiwitten genoemd, zijn essentiële bouwstenen voor ons lichaam en spelen een cruciale rol in talloze lichaamsprocessen. Het is daarom belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Voor mensen die regelmatig sporten, zijn eiwitten zelfs nog belangrijker. Eiwitten helpen namelijk bij het behoud van spiermassa, bevorderen spiergroei en ondersteunen de gezondheid van de botten. Lees hier meer over het belang van eiwitten.

 

Proteïne bars

Gezien het belang van eiwitten voor ons lichaam, is het cruciaal om de eiwitinname op peil te houden. Proteïne bars zijn een handige en lekkere manier om je eiwitinname te verhogen. Je kunt ze kant en klaar in de supermarkt kopen, maar je maakt ze ook eenvoudig zelf thuis. Klaar in een handomdraai en met het onderstaande recept ook nog eens gezonder! 

 

Gepofte volkoren proteïne reep

Deze proteïne reep kan worden gemaakt met elke soort proteïne poeder, zodat je hem kunt aanpassen aan jouw smaak. De gepofte volkoren spelt zorgt voor een heerlijke bite, terwijl de chocola het geheel tot een heerlijke snack maakt. Bekijk het recept hieronder. 

Ingrediënten

  • 60 gram gepofte volkoren spelt
  • 2 el honing
  • 4 el proteïne poeder
  • 1 tl vanille extract
  • 1,5 pure chocolade reep  
  • 4 el pindakaas
  • Snufje zout


Bereidingswijze

  1. Doe de gepofte spelt, honing, proteïne poeder, zout, pindakaas en vanille extract in een kom en mix goed door elkaar.  
  2. Leg een bakpapiertje in een bakvorm en schep het mengsel in de vorm.  
  3. Druk goed aan en zet in de vriezer.  
  4. Smelt de pure chocolade (zet een klein pannetje water op en laat koken, zet een schaal op de pan en doe de chocola erin. Laat de chocola smelten).
  5. Schenk de pure chocolade over de reep en zet in de vriezer om hard te worden.  
  6. Als de reep helemaal hard geworden is, kan je hem in stukken snijden en genieten van je proteïne reep.