Fulvinezuur: de natuurlijke transporteur

Fulvinezuur: de natuurlijke transporteur

Fulvinezuur is een product dat steeds populairder wordt. Er is alleen bij veel mensen weinig kennis over dit product. In dit artikel leggen we je uit wat fulvinezuur precies is.

 

Wat is Fulvinezuur?

Fulvinezuur is een natuurlijke verbinding die voorkomt in organisch materiaal. Fulvinezuur is samen met humuszuur en humin één van de drie componenten van humus en wordt gezien als de grote transporteur van de natuur. Dit houdt in dat fulvinezuur verschillende stoffen kan transporteren. Zo transporteert het nutriënten in de cel, maar bindt het ook aan zware metalen en toxines. Het voordeel van fulvinezuur is dat het een erg klein molecuul is, waardoor het eenvoudig de cellen kan betreden. 

 

Hoe ontstaat Fulvinezuur?

Fulvinezuren ontstaat bij de vertering van planten door micro-organismen. Mattisson fulvinezuur wordt geproduceerd door een maandenlang gistingsproces, zonder gebruikmaking van verhitting of chemicaliën. Dit gistingsproces zuivert de fulvine van de mineralen en metalen die zich van nature binden aan fulvine. 

 

Wat is het verschil tussen Humuszuur, Humin en Fulvinezuur?

Humuszuur, humin en fulvinezuur zijn de drie componenten van humus. Echter zijn er een aantal verschillen tussen de drie componenten. Dit verschil zit zich grotendeels in de oplosbaarheid. Humuszuur is enkel oplosbaar in water, mits de pH-waarde hoog genoeg is. Fulvinezuur is oplosbaar bij elke pH-waarde, terwijl humin helemaal niet oplosbaar is in water. Daarnaast staat humuszuur bekend als de binder, terwijl fulvinezuur juist bekend staat als de transporteur. 

 

Wat zijn de voordelen van Fulvinezuur?

Zuiver fulvinezuur is ongebonden, wat wil zeggen dat het geen mineralen of metalen aan zich gebonden heeft. Hierdoor is fulvinezuur een uitstekende transporteur. In de natuur heeft fulvinezuur de volgende voordelen vertoont:

  • Het voert zware metalen af
  • Het verbetert de opname van voedingsstoffen

Deze eigenschappen zijn essentieel voor planten, die bij een tekort aan fulvine minder gaan groeien.

 

Hoe gebruik je Fulvinezuur?

Fulvinezuur kan gedurende 21 dagen: 3x per dag 30 ml verdund in water of sap worden ingenomen. Na 10 dagen rust, vervolgen met 21 dagen 3x daags 10 ml.

Of indien gewenst via een langzamere inname: Neem de eerste week 3 x per dag 10 ml verdund in vloeistof. Tweede week 3 x per dag 20 ml. Derde en vierde week 3 x per dag 30 ml. Na 14 dagen rust, de kuur vervolgen met 30 dagen 3 x daags 10 ml.

Na openen van het product is het 2 maanden houdbaar. Bewaar het koel en droog.