Gezonde eiwit-snicker bites

Gezonde eiwit-snicker bites

Een gezonde versie van de snicker, wie wil dat nou niet? Wij hebben het ideale recept bedacht en het is ook nog eens proteïnerijk! 


Gezonde snacks

Bij een gezonde levensstijl horen natuurlijk ook gezonde snacks. Voor sporters is het belangrijk om voldoende eiwitten en mineralen binnen te krijgen. Hoewel eiwitpoeders niet altijd lekker zijn, kunnen ze in veel gerechten worden verwerkt om je eiwitinname te verhogen.

 

Eiwitpoeder

Eiwitpoeder, ook wel proteïnepoeder genoemd, is een populair supplement, vooral onder sporters. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Een deel van deze aminozuren maakt het lichaam zelf aan, maar andere moeten uit voeding worden gehaald. Dit zijn de essentiële aminozuren. Eiwitten helpen bij het behoud van sterke botten, ondersteunen het snelle herstel van spieren na training en bevorderen de groei van spiermassa. 


Gezonde Snicker Froyo Bites

Om je eiwitinname leuker en lekkerder te maken, hebben we een gezondere versie van de Snicker bedacht: Snicker Froyo Bites. Hiermee kun je genieten van een lekkere snack, krijg je de nodige eiwitten binnen en kies je voor een gezondere optie. 

 

Ingrediënten

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 tl pindakaas
  • 3 el proteïne poeder
  • 1 pure chocoladereep (om te smelten)
  • Handje ongezouten pinda’s
  • 2 tl vanille extract

Bereidingswijze

  1. Doe de Griekse yoghurt, vanille extract, pindakaas en proteïne poeder in een kom en meng goed door elkaar.  
  2. Leg een bakpapiertje op een groot bord en maak rondjes van het mengsel.
  3. Leg een aantal pinda’s op de rondjes.  
  4. Laat de bites hard worden in de vriezer
  5. Smelt de pure chocolade en dip de bites erin.  
  6. Laat nogmaals bevriezen en geniet!