Biologische Tijgernoot - Ongepeld - 450 g
Biologische Tijgernoot - Ongepeld - 450 g
Beschrijving
Wat zijn tijgernoten?
Tijgernoten hebben een ietwat verwarrende naam. Het zijn namelijk geen noten, maar een knolgewas dat groeit aan de onderkant van de wortel van een grassoort. Chufa is een andere benaming voor tijgernoot. De tijgernoot is bruin van kleur en heeft een zoete, amandelachtige smaak. De noot heeft een vezelachtige structuur en is glutenvrij. Je kunt tijgernoten rauw, geweekt of gemalen eten, maar ze zijn ook een goede basis voor drankjes. Deze biologische tijgernoten zijn ongepeld en hebben dus nog een schil om de noot zitten.
Wat is het verschil tussen gepelde en ongepelde tijgernoten?
Het grootste verschil tussen gepelde en ongepelde tijgernoten is de schil. Bij gepelde tijgernoten is de schil verwijderd en heeft de noot een gladdere textuur. Ongepelde tijgernoten hebben wel nog hun harde schil. Dan is de structuur nog knapperig en is de tijgernoot donker van kleur.
Wat zijn de voordelen van Tijgernoten?
Tijgernoten zijn rijk aan vezels. Vezels ondersteunen een gezonde darmwerking*. Daarnaast zijn ze rijk aan magnesium, wat het energieniveau ondersteunt en goed is voor de gemoedstoestand. Verder zijn Tijgernoten een bron van vitamine E, wat een bijdrage levert een aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.
Hoe gebruik je tijgernoten?
Tijgernoten zijn kleine knolletjes die vaak worden gebruikt als aas bij het vissen, maar ze kunnen ook worden bereid en gegeten als een snack. Er zijn verschillende manieren om tijgernoten klaar te maken. Probeer bijvoorbeeld eens het volgende:
Spoel de tijgernoten grondig af onder koud water, doe de tijgernoten is een grote kom en voeg voldoende water toe om ze te bedekken. Laat ze 12 uur weken en giet daarna af. Breng de tijgernoten aan de kook en kook ze voor 30 tot 45 minuten. Giet af en laat ze afkoelen. Geniet van een gezonde snack.
*gezondheidsclaim is in afwachting van goedkeuring.
Aanbevolen gebruik
Opmerking
Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.
Veiligheid
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
*Geoorloofde EFSA claims
**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)
Gebruik en bewaren
De Tijgernoot is heerlijk als tussendoortje of als toevoeging aan muesli of in chocolade. Eventueel wellen voor gebruik. Koel, droog en gesloten bewaren.
Ingrediënten
ingrediënten | 100% Tijgernoten ongepeld Biologisch . |
---|---|
voedingswaarde per | 100 g |
energie | 2080 kJ / 498.8 kcal |
vet | 24,9 g |
vet waarvan verzadigd | 5.0 g |
koolhydraten | 30.2 g |
eiwitten | 4.6 g |
vezels | 33.0 g |
zout | 0.1 g |
fosfor | 270 mg 39% |
ijzer | 2.6 mg 19% |
jodium | <0.1 mg 67% |
kalium | 915 mg 46% |
koper | 0.27 mg 27% |
magnesium | 105 mg 28% |
mangaan | 1.4 mg 70% |
vitamine E | 80 mg 667% |
zink | 2.0 mg 20% |
Specificaties
inhoud | 450 g |
---|---|
Productkenmerk | Biologisch, Vegan |
EAN-code | 8717677964819 |
SKU | MT1711 |
land van herkomst | Niger |