Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Chlorofyl. Klik hier.
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Chlorofyl. Klik hier.
Biologische soja proteïne is een plantaardig eiwitpoeder en een volwaardig alternatief voor dierlijke eiwitbronnen zoals wei. Het wordt gewonnen uit sojabonen via een zorgvuldig proces dat het eiwitgehalte verhoogt en het gehalte aan vetten en koolhydraten verlaagt. Soja proteïne bevat alle essentiële aminozuren en is daarmee een complete eiwitbron. Daarnaast is het van nature glutenvrij en geschikt voor een gevarieerd, plantaardig voedingspatroon.
Mattisson soja proteïne is rijk aan eiwitten en bevat maar liefst 92.6 gram eiwitten per 100 gram product. Eiwitten zijn van essentieel belang voor ons lichaam, het zijn de bouwstenen van onze cellen en weefsels.
Proteïnen, ook wel eiwitten genoemd, zijn voedingsstoffen die bestaan uit aminozuren. Het lichaam gebruikt deze aminozuren als bouwstenen voor onder meer weefsels en enzymen.
Er zijn 20 verschillende aminozuren, waarvan 9 essentieel zijn. Dit betekent dat het lichaam ze niet zelf kan aanmaken en dat ze via voeding moeten worden verkregen. Voedingsbronnen met eiwitten kunnen dierlijk of plantaardig zijn. Dierlijke eiwitten, zoals vlees, vis, eieren en zuivel, bevatten alle essentiële aminozuren. Plantaardige eiwitten, zoals erwten-, rijst- en hennepproteïne, kunnen ook een breed aminozuurprofiel bieden, vooral wanneer verschillende bronnen worden gecombineerd.
Vegan proteïne is een plantaardige eiwitbron, afkomstig uit bijvoorbeeld erwten, rijst, hennep, soja of pompoenpitten. Het is een alternatief voor dierlijke eiwitten zoals whey of caseïne. Vegan proteïne is een populair alternatief voor dierlijke eiwitten zoals whey (wei-eiwit) of caseïne en wordt veel gebruikt door mensen die een veganistisch, vegetarisch of lactosevrij dieet volgen.
Vegan proteïne is een plantaardige eiwitbron, afkomstig uit bijvoorbeeld erwten, rijst, hennep, soja of pompoenpitten. Het is een alternatief voor dierlijke eiwitten zoals whey of caseïne. Vegan proteïne is een populair alternatief voor dierlijke eiwitten zoals whey (wei-eiwit) of caseïne en wordt veel gebruikt door mensen die een veganistisch, vegetarisch of lactosevrij dieet volgen.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwitten verschilt per persoon en is afhankelijk van factoren zoals lichaamsgewicht en activiteitenniveau. Mensen met een actieve levensstijl of specifieke voedingspatronen kunnen andere eiwitbehoeften hebben. Gemiddeld is de dagelijkse aanbeveling proteïne:
Ja, zolang je voldoende eiwitten en een compleet aminozuurprofiel binnenkrijgt. Vegan proteïne kan net zo goed bijdragen aan spierherstel en -opbouw als whey-eiwit.
Dat hangt af van je dieet en persoonlijke voorkeuren. Vegan proteïne is plantaardig en daardoor geschikt voor veganisten, terwijl dierlijke eiwitten van nature een compleet aminozuurprofiel hebben.
De smaak van vegan proteïne hangt af van de eiwitbron en eventuele toegevoegde smaakstoffen. Over het algemeen heeft whey proteïne een mildere, romigere smaak dan plantaardgie eiwitbronnen. De structuur van plataardige proteïne is daarnaast vaak wat dikker en vezelachtiger dan whey eiwit.
Proteïnes kun je op verschillende manieren meenemen in je dieet:
Biologisch Soja proteïne is geschikt voor dagelijks gebruiken kan zowel voor als na de training, tijdens de maaltijd of voor het slapen gaan worden gebruikt. 3 eetlepels (ca. 30 g) mengen in blender, mixer of shaker met 250 ml water, vruchtensap of smoothie. Ook te gebruiken als extra toevoeging in muesli-ontbijt of soep.
Koel, droog en gesloten bewaren. Dit product is geen vervanging van gevarieerde voeding.
Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
ingrediënten | 100% Soja proteïne isolaat biologisch. |
---|---|
voedingswaarde per | 100 g / 30 g |
energie | 1635 kJ / 391 kcal / 490 kJ / 117 kcal |
vet | 1.6 g / 0,5 g |
vet waarvan verzadigd | 0 g / 0 g |
koolhydraten | 0 g / 0 g |
waarvan suikers | 0 g / 0 g |
eiwitten | 92.6 g / 27,8 g |
vezels | 1.1 g / 0,33 g |
zout | <0.1 g / <0,03 |
alanine | 3.85 g / 1,16 g |
arginine | 7.04 g / 2,11 g |
asparaginezuur | 10,05 g / 3,02 g |
cysteïne | 0.75 g / 0,23 g |
fenylalanine | 5 g / 1,5 g |
glutaminezuur | 17.5 g / 5,25 g |
glycine | 3.68 g / 1,10 g |
histidine | 2.65 g / 0,80 g |
isoleucine | 4.32 g / 1,30 g |
leucine | 7.17 g / 2,15 g |
lysine | 5.38 g / 1,75 g |
methionine | 1.07 g / 0,32 g |
proline | 4.86 g / 1,46 g |
serine | 4,3 g / 1,29 g |
threonine | 3,04 g / 0,91 g |
tryptofaan | 0,68 g / 0,21 g |
tyrosine | 3,41 g / 1,02 g |
valine | 4,39 g / 1,32 g |
inhoud | 350 g |
---|---|
Productkenmerk | Biologisch, Vegan |
EAN-code | 8717677964376 |
SKU | MT2868 |
land van herkomst | China |
allergenen | Soja |