Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Chlorofyl. Klik hier.

Biologische Runder Botten Bouillon - Beef Bone Broth - 180 g

Biologische Runder Botten Bouillon - Beef Bone Broth - 180 g

Voeg toe aan verlanglijst
€ 24,95
  • Complete eiwitbron van18 aminozuren
  • Getrokken uit de botten van grasgevoerde runderen
  • 100% natuurlijk

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Op werkdagen voor 14:30 besteld, volgende dag geleverd
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk
  • Heb je een vraag? Chat met ons!

Beschrijving

Wat is biologische runder bone broth?  

Biologische Runder Bone Broth is een voedzaam poeder, verkregen door het langzaam sudderen van vlezige botten van grasgevoerde runderen tot een rijke bottenbouillon. Deze bouillon wordt vervolgens gedehydrateerd, waardoor een geconcentreerd proteïnepoeder ontstaat, boordevol aminozuren, collageen, vitamines en mineralen.

Bone broth is een bouillonpoeder met de kracht van een vers getrokken bouillon, maar klaar in een handomdraai. Het maken van bottenbouillon is een traditionele kooktechniek die populair is vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen. De bottenbouillon heeft een langzaam sudderproces (24 tot 48 uur) wat ervoor zorgt dat verschillende voedingsstoffen, zoals collageen, gelatine, aminozuren, mineralen en vitaminen, uit de botten en het bindweefsels worden onttrokken. 

Mattisson biologische bone broth is 100% natuurlijk en vrij van antibiotica, pesticiden en hormonen. 

Wat zit er in bone broth?  

Bone broth bevat verschillende voedingsstoffen, waaronder collageen, gelatine, aminozuren en mineralen. 

  • Collageen: Bone broth is rijk aan collageen. Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam. De bone broth bevat met name collageen type 1. Per 100 gram bevat dit product 80 gram collageen.
  • Gelatine: Het langdurig koken van botten zorgt ervoor dat gelatine vrijkomt. Gelatine is een eiwit en een gekookte vorm van collageen.
  • Aminozuren: Bone broth bevat verschillende aminozuren, waaronder glycine, proline en glutamine. Aminozuren zijn de bouwstoffen van eiwitten. Eiwitten dragen bij tot de instandhouding en groei van de spiermassa en de instandhouding van normale botten.
  • Mineralen: Tijdens het sudderen van botten komen mineralen zoals kalium en ijzer vrij. Kalium is goed voor de bloeddruk en ijzer heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.

Het precieze gehalte aan voedingsstoffen kan variëren, afhankelijk van de specifieke ingrediënten en de bereidingswijze van de bone broth. Bone broth is veelzijdig in de keuken. Naast dat je het puur kunt drinken, zijn er talloze andere manieren om het te gebruiken. 

Enkele populaire toepassingen met bone broth 

  • Soepen en stoofschotels: Je kunt bone broth gebruiken als basis voor voedzame soepen en stoofschotels. Het voegt voedingsstoffen en een rijke textuur toe aan gerechten. Gebruik bone broth bijvoorbeeld in kippensoep, groentesoep, chili of goulash.
  • Rijst en granen: Gebruik bone broth in plaats van gewoon water bij het koken van rijst, quinoa, bulgur of andere granen. Hierdoor krijgen de granen extra voedingsstoffen.
  • Sauzen en jus: Geef extra smaak aan je gerechten door bone broth toe te voegen aan sauzen en jus. Gebruik het in pastasauzen, stoofvlees sauzen, jus voor gebraad en zelfgemaakte gravy voor een rijke, diepe smaak.  

Veelgestelde vragen 

Is bottenbouillon Halal? 

Ja, deze bottenbouillon heeft een halal certificatie.  

Wat is het verschil tussen bottenbouillon en collageen poeder? 

Bottenbouillon bevat een minder hoog collageen gehalte dan collageen poeder, maar bevat in tegenstelling tot puur collageen poeder wel een aantal andere belangrijke stoffen voedingsstoffen, zoals mineralen.

Wat is het verschil tussen bone broth en fond? 

Een fond is eigenlijk hetzelfde als een broth, maar dan sterk gereduceerd. Door de bouillon verder in te laten koken ontstaat een fond die dikker (meer gelatine), donkerder van kleur en voller van smaak is. 

 


Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

1 x daags 1-2 eetlepels (ca. 10-20 g) Organic Beef Bone Broth oplossen in warm water. Bone Broth kan ook worden toegevoegd aan warme gerechten zoals soepen en stoofschotels. 

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. 

 

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten99% Beef Bone Broth Powder (Runder Bottenbouillon Poeder)*, 1% Zonnebloem Lecithine*. *Biologisch
voedingswaarde per100 g, 20 g
energie1763 kJ / 413 kcal, 350 kJ / 82 kcal
vet3,7 g, 0,7 g
vet waarvan verzadigd1 g, 0,2 g
koolhydraten0,2 g, <0,0 g
waarvan suikers0,01 g, <0,0 g
eiwitten94,1 g, 18,8 g
waarvan collageen80 mg / 16 g
vezels<0,0 g
zout1,73 g, 0,3 g
alanine8,7 g / 1,7 g
arginine7,4 g / 1,5 g
asparaginezuur6 g / 1,2 g
cysteïne<0,1 g / 0,0 g
glutaminezuur11 g / 2,2 g
glycine20 g / 4,0 g
histidine1,1 g / 0,2 g
hydroxyproline10,1 g / 2,0 g
ijzer3 mg 21% / 0,6 mg 4%
isoleucine1,7 g / 0,3 g
kalium343 mg 17% / 69 mg 3%
leucine3,7 g / 0,7 g
lysine3,8 g / 0,8 g
methionine0,9 g / 0,2 g
phenylalanine2,3 g / 0,5 g
proline12 g / 2,4 g
serine3,4 g / 0,7 g
threonine2,1 g / 0,4 g
tryptofaan0,36 g / 0,1 g
tyrosine1,3 g / 0,3 g
valine3 g / 0,6 g

Specificaties

Meer informatie
inhoud180 g
ProductkenmerkBiologisch
EAN-code8717677969234
SKUMT3014
land van herkomstZweden