Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Chlorofyl. Klik hier.

Biologische MCT Olie C8 - 500ml

Biologische MCT Olie C8 - 500ml

Voeg toe aan verlanglijst
€ 19,95
  • 100% biologische kokosolie
  • Geschikt voor warm en koud gebruik
  • Neutrale smaak

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Op werkdagen voor 14:30 besteld, volgende dag geleverd
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk
  • Heb je een vraag? Chat met ons!

Beschrijving

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste MCT variant?

Probeer de keuzehulp.

 

Biologische MCT-olie C8

Caprylzuur (C8) is één van de MCT-vetzuren. MCT staat voor Medium-Chain Triglyceride en is een type vetzuur. Medium-Chain betekent dat de vetzuren een middellange keten hebben.

Mattisson biologische C8 MCT olie is gemaakt van 100% biologische kokosolie en bevat 95% Caprylzuur.

 

Wat zijn de voordelen van MCT-vetzuren?

MCT-vetzuren zijn middellange keten vetzuren. Waar lange ketenvetzuren eerst via het lymfesysteem gaan voordat ze worden opgenomen, worden middellange keten vetzuren (MCT-vetten) direct via de darmen opgenomen in het bloed. MCT-vetten zijn dus sneller beschikbaar als voedingsstoffen dan lange ketenvetzuren. Hun energie kan daardoor snel gebruikt worden door het lichaam.

MCT-vetzuren worden door het lichaam omgezet in moleculen die ketonen genoemd worden. Bij het Keto dieet spelen deze ketonen (en dus de vetten waar ze uitkomen) een belangrijke rol.

Ook voor sporters zijn deze snel opneembare vetten voordelig als voedingsstoffen bij de workout.

 

Hoe gebruik je MCT-olie?

Je kunt MCT-olie gebruiken ter vervanging van andere oliën en vetten. MCT-olie heeft een neutrale smaak en is geschikt voor koud en warm gebruik. Het geeft een romige twist aan bijvoorbeeld koffie of een shake. 

Hier zijn enkele manieren om MCT-olie te gebruiken:

1.  Mengen met dranken: Voeg een eetlepel MCT-olie toe aan je koffie, thee, smoothie of shake. MCT-olie heeft een neutrale smaak en kan gemakkelijk worden gemengd in warme of koude dranken. 

2.  Saladedressing: Gebruik MCT-olie als basis voor je saladedressing. Het kan een smaakloze en gezonde optie zijn voor het verrijken van je salades. 

3.  Koken en bakken: MCT-olie heeft een hoog rookpunt, wat betekent dat het geschikt is om mee te koken en bakken. Je kunt het gebruiken als vervanging voor andere oliën in recepten voor sauteren, bakken en braden. 

4.  Directe inname: Sommige mensen nemen MCT-olie rechtstreeks in, bijvoorbeeld door een theelepel of eetlepel olie onder de tong te laten smelten. 

5.  Als toevoeging aan voedsel: Je kunt MCT-olie toevoegen aan soepen, puree, pap, en andere gerechten om de voedingswaarde te verhogen. 

 

Wat is het verschil tussen MCT-olie en MCT-poeder?

MCT-olie en MCT-poeder zijn beide bronnen van middellange-keten vetzuren die snel in energie kunnen worden omgezet, maar ze verschillen in vorm, opname, gebruiksgemak en spijsvertering. MCT-olie is een vloeistof die makkelijk kan worden toegevoegd aan koffie, smoothies of salades en wordt direct opgenomen door het lichaam. Daarentegen is MCT-poeder een droog poeder dat beter oplost in dranken en vaak wordt gebruikt in koffie, shakes of bakrecepten. Een ander verschil is de verdraagbaarheid. MCT-olie kan in hoge doseringen maag- en darmklachten veroorzaken, vooral bij beginnende gebruikers. MCT-poeder is milder voor de maag en wordt vaak beter verdragen.

 

Veelgestelde vragen

Hoeveel MCT-olie mag je per dag?

De aanbevolen hoeveelheid MCT-olie kan variëren op basis van individuele behoeften. Het is verstandig om met een bescheiden dosis MCT-olie te beginnen, bijvoorbeeld met 1 eetlepel per dag, om te evalueren hoe jouw lichaam erop reageert. MCT-olie kan zowel verhit als onverwarmd worden gebruikt. Als je merkt dat je lichaam positief reageert, kun je overwegen de dosis te verhogen naar ergens tussen 1 tot 3 eetlepels per dag. 

Wat is het verschil tussen MCT-olie en kokosolie?

Kokosolie bevat een mix van vetzuren, waaronder MCT's, terwijl MCT-olie puur uit de middellange vetzuren C8 en/of C10 (en soms C12) bestaat. Hierdoor wordt MCT-olie sneller omgezet in energie dan pure kokosolie.

Welke soorten MCT’s zijn er?

Er zijn verschillende soorten MCT-vetzuren, de belangrijkste zijn:

  • C6 (Capronzuur): Wordt zeer snel opgenomen in het lichaam.
  • C8 (Caprylzuur): Wordt snel opgenomen door het lichaam.
  • C10 (Caprinezuur): Iets langzamere opname dan C8, maar nog steeds zeer effectief.
  • C12 (Laurinezuur): Wordt geleidelijk opgenomen door het lichaam.

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

MCT Olie heeft een neutrale smaak en kan zowel koud als warm gebruikt worden ter vervanging van andere oliën en vetten. Maximaal verhitten tot 177 graden Celsius. Eventueel bezinksel is normaal.

Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van kinderen houden.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten100% Biologische MCT Olie uit Kokosolie
voedingswaarde per100 g
energie3760 kJ/ 900 kcal
vet100 g
vet waarvan verzadigd100 g
koolhydraten0 g
eiwitten0 g
zout0 g
caprylzuur (C8)≥ 95 g

Specificaties

Meer informatie
inhoud500 ml
ProductkenmerkBiologisch, Vegan
EAN-code8720289192204
SKUMT1497
land van herkomstAzië