Biologische Ghee - Geklaarde boter
Beschrijving
Wat is Ghee?
Ghee wordt bereid volgens een traditionele Indiase methode waarbij boter wordt verhit totdat alle vocht verdampt en de melksuikers een vaste vorm krijgen. Het pure botervet dat overblijft is veel hoger te verhitten zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen dan normale roomboter. Ghee bevat de essentiële vetzuren omega-3 en omega-9 én bevat de vitamines A, D, E en K.
Hoe gebruik je Ghee?
Ghee heeft een verbrandingspunt van 250°C en is daarmee uiterst geschikt om in te bakken. Ghee bevat geen eiwitten en is dus ideaal voor mensen die lactose intolerant zijn maar wel willen bakken in een product dat op roomboter lijkt. Ghee is door de voedende en hydraterende eigenschappen ook te gebruiken voor uitwendige verzorging.
Herkomst Mattisson Ghee
Deze Ghee is gemaakt van echte Hollandse boter van grasgevoerde, biologisch gehouden koeien. In tegenstelling tot de traditionele Ghee uit India is Mattisson Ghee heerlijk neutraal met een milde smaak.
Aanbevolen gebruik
Opmerking
Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.
Veiligheid
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
*Geoorloofde EFSA claims
**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)
Ingrediënten
ingrediënten |
Botervet biologisch 100%.
|
---|---|
voedingswaarde per | 100 g |
energie | 895 kcal / 3681 kJ |
vet | 99,5 g |
koolhydraten | 0,5 g |
waarvan suikers | < 0,5 g |
eiwitten | < 0,5 g |
zout | < 0,5 g |
Specificaties
Productkenmerk | Biologisch |
---|---|
SKU | Biologische Ghee - Geklaarde boter |
land van herkomst | Europa |
allergenen | Melk/Lactose |